Funderingstechnieken Heirwegh, solide resultaten voor uw funderingswerken (Lokeren)

 

Funderingswerken zijn onmisbaar voor elk gebouw. Een stabiele basis creëren is echter vakwerk dat de nodige expertise vereist. Funderingstechnieken Heirwegh beschikt over de ervaring en het vakmanschap om uw funderingswerken betrouwbaar uit te voeren.

 
Aannemers funderingswerken Aannemers funderingswerken Heirwegh
Aannemers funderingswerken Heirwegh
Aannemers funderingswerken Heirwegh
Aannemers funderingswerken Heirwegh
Aannemers funderingswerken Heirwegh
Grondankers

Waarvoor kunt u bij Funderingstechnieken Heirwegh terecht?

 

funderingsputten

Deze techniek wordt aangewend wanneer er sprake is van een grote belasting. Diepe putten kunnen echter een belemmering vormen. Onze adviseurs bespreken de mogelijkheden graag met u.

funderingspalen

We plaatsen zowel grondverdringende schroefpalen als verbuisde schroefboorpalen (tot 530 millimeter) met gronduithaling. Welke techniek het meest geschikt is voor uw situatie? Dat bekijken we met plezier ter plaatse.

berlinerwanden

Een berlinerwand zijn profielen die met onderlinge tussenafstand verticaal in de grond worden geplaatst. Dit gebeurt onverankerd, enkelvoudig verankerd of meervoudig verankerd – afhankelijk van de diepte. Een langsgeleider wordt bovenop die profielen gemonteerd. Deze geleider verdeelt de druklast. Tussen de profielen worden staalplaten geplaatst voor een optimale stevigheid.

grondankers

Grondankers zijn holle, gekartelde staven die in de grond worden gebracht door middel van groutspoeling. Deze techniek kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. De ankers worden ingeboord, voorzien van extra grout en op spanning gebracht. De krachten van het anker worden verdeeld met een verdeelprofiel. Deze techniek kan uitgevoerd worden in volgende types: 150 kN, 300 kN of 400 kN.

micropalen

Laat uw bouwperceel geen grotere machines toe of zijn zwaardere palen niet nodig? Of wilt u budgetvriendelijk werken? Micropalen hebben een beperkte installatiekost, maar ook een beperkt draagvermogen (tot 400 kN). We adviseren u over de verschillende toepassingen.

onderschoeiing

Wanneer bestaande constructies vervangen moeten worden – bijvoorbeeld bij de realisatie van kelders of parkings – kan een onderschoeiing de fundering van de scheidingsmuren verdiepen. We verdelen de wand in moten van ongeveer 1.2 meter lengte en voeren diverse werken uit in verschillende fases:

  • beschoeiing
  • uitgraving
  • wapening
  • betonnering

 

Alles wordt verbonden met verbindingsstaven. Onderaan de wand wordt een funderingszool voorzien, waarop samendrukbaar materiaal aangebracht wordt van 10 centimeter dikte. Zo staat de nieuwbouw onafhankelijk van de onderschoeiing en wordt de funderingszool niet belast.

secanspalen

Secanspalen gebruiken we om langs bestaande gebouwen te beschoeien. De trillingvrije uitvoering minimaliseert de kans op schade. Secanspalenwanden kunnen worden uitgevoerd tot vlakbij bestaande constructies. Met een boormachine (met dubbelboorknop) voeren we de graafwerken uit, waarna we plastisch beton injecteren. Hierin plaatsen we de wapening. Alles gebeurt gefaseerd en kan vrijstaand, verankerd of meervoudig verankerd worden uitgevoerd (in functie van de diepte, belasting …).

 

Hebt u vragen of wilt u op onze diensten vertrouwen? Contacteer ons nu!